Nové řeznické pily a změna postupu zvýšily efektivitu

Nové řeznické pily a změna postupu zvýšily efektivitu

Zatímco dříve jsme surovinu do řady Signature a celých steaků a velkých kusů pro výrobu privátních značek nejprve postupně rozmražovali při řízené teplotě do 5 st. C a až následně ji naši školení pracovníci porcovali k plnění, nyní jsme postup upravili.

Pořídili jsme dvě pásové elektrické nerezové řeznické pily, na kterých surovinu NEJPRVE NAŘEŽEME a následně ve vyhřívané masírce během cca 15 minut rozmrazíme.

To dramaticky snižuje dobu rozmražování z cca 3 dnů na několik hodin (na stejné množství) a tím nám to umožňuje pružněji plánovat výrobu. Dále porcování zmrzlého bloku na pile je cca 3x ryclejší než porcování rozmražené suroviny nožem.

V neposlední řadě jde pak i o mnohem čistější pracovní proces, protože tekutina uvolněná z rozmražovaného masa zůstane v masírce a pohodlně se slije do odpadní jímky, zatímco v případě rozmražování v chladicím boxu je tento potřeba pokaždé sanitovat. To vytváří další úspory.